WELKOM op de website van Basisschool Het Open Groene

De school heeft zijn naam niet gestolen, Het Open Groene is gelegen in het groene Marke tussen de bomen en de planten. Daar maken we gretig gebruik van. Zo kunnen de jongeren tijdens vrije momenten gebruik maken van het speelbos om hun energie kwijt te geraken.
Niet alleen ravotten is belangrijk. We proberen ons domein te gebruiken om leerlingen kennis bij te brengen.

Uiteraard hechten wij ook belang aan cognitieve ontwikkeling, het opdoen van kennis en deze in praktijk leren toepassen. Jongeren moeten openstaan om nieuwe dingen te leren. Regelmatig trekken we de klasdeur achter ons dicht om de wereld te ontdekken en te verkennen. Zo wordt de opgedane kennis verwerkt en opgenomen. Leerlingen moeten samen met de leerkracht en andere klasgenoten meedenken om zelf oplossingen te vinden voor problemen. Op deze manier leren jongeren creatief te denken.

Creativiteit vormt de rode draad doorheen het schoolgebeuren. Niet alleen om creatief te denken maar ook om cultuur op te doen. Het is belangrijk dat leerlingen van alles leren om klaar gestoomd te worden om mee te draaien in onze maatschappij.

Om dit alles te bereiken is een warme en geborgen sfeer heel belangrijk. Niet alleen de leerkrachten zetten zich daarvoor in maar we verwelkomen ook hulp-ouders en hulp-grootouders.

 

 

  Klik hier en lees de meest recente nieuwsbrief.

 

 

    Menu 

 

 Klasse voor Ouders is nu digitaal!
  Lees hier of maak account aan via deze link

 

  CLBch@t
  Via de chat praat je anoniem met iemand van het CLB.
  (ma - di - do: 17-21u woe: 14-21u)


Smartschool

NIEUW

Schoolshop